Окупанти у Маріуполі виставляють рахунки за «комуналку» власникам зруйнованих квартир

У тимчасово окупованому Маріуполі мешканцям приносять квитанції, вимагаючи платити за опалення, якого немає, платіжки отримують навіть власники зруйнованих квартир.

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Маріупольської міської ради, передає Укрінформ.

"Жителі окупованого міста скаржаться на квитанції за комунальні послуги, які почали розносити по будинкам. Велика частина маріупольців немає ані тепла, ані електроенергії - а платіжки отримують. Більш того, їх принесли навіть до зруйнованих квартир, де ніхто не живе", - йдеться у повідомленні.

Інформують, що з такою ситуацією зіткнулися, зокрема, власники квартир у будинку на вулиці Богдана Хмельницького. До повністю зруйнованих квартир, де немає мешканців, принесли квитанції за електроенергію. Маріуполець зняв відео, щоб показати цей абсурд.

Читайте також: Ворог за добу обстріляв дев'ять населених пунктів на Донеччині: загинув цивільний, є поранені

Також платіжки за опалення, якого немає, отримали жителі будинку на вул. Зелінського, 41а.

"Окупанти обіцяли маріупольцям безкоштовні комунальні послуги, але це виявилося черговим фейком. Так само, як і обіцяні компенсаційні квартири. Загарбники намагаються лише нажитися на містянах, поки в них є така можливість", - зауважили у міськраді.

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово окупованому Сєвєродонецьку на Луганщині за майже 2,5 місяця від початку опалювального періоду замість тепла жителі отримують лише обіцянки. Протягом останніх тижнів окупанти там влаштували показові "ремонти" і звітували про заміну 5 км системи опалення. Хоча протяжність мереж підприємств теплопостачання становила понад 140 км.