Армія РФ за добу атакувала вісім областей України

Російські загарбники упродовж доби здійснили атаки на вісім областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 неділі, 14 січня.

У Сумській області вночі росіяни обстріляли із РСЗВ Середино-Будську громаду.

Читайте також: Ворог уночі обстріляв із РСЗВ громаду на Сумщині

Вчора ворог здійснив 36 обстрілів Сумщини. Зафіксовано 191 вибух. Обстрілів зазнали Юнаківська, Миропільська, Краснопільська, Білопільська, Великописарівська, Есманьська, Зноб-Новгородська, Шосткинська, Свеська, Шалигинська, Дружбівська, Середино-Будська громади.

У Шосткинській громаді внаслідок ракетних ударів пошкоджений важливий об’єкт критичної інфраструктури. Вибуховою хвилею пошкоджені 26 житлових будинків, три дитсадка, дві школи, спортивний комплекс. Поранена жінка. Без опалення і води залишились 12 тисяч абонентів.

У Запорізькій області війська РФ завдали 146 ударів по 20 населених пунктах.

Загарбники здійснили чотири обстріли із РСЗВ Малої Токмачки, Левадного та Кам'янського, 40 атак БпЛА по Гуляйполю, Роботиному, Полтавці, Левадному, Новодарівці, Чарівному, Новоандріївці, Затишшю, Малій Токмачці, Малинівці й П'ятихатках, а також скинули 5 авіаснарядів на Оріхів та Новоандріївку.

Читайте також: Загарбники за добу обстріляли 20 населених пунктів на Запоріжжі

97 артобстрілів прийшлися по території Гуляйполя, Новоданилівки, Роботиного, Левадного, Чарівного, Новоандріївки, Степногірська, Плавнів, Степового, Лобкового, Малих Щербаків та інших прифронтових міст і сіл.

Надійшло 23 повідомлення про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури.

У Дніпропетровській області вчора зранку були зафіксовані влучання ворожих ракет.

Дві ракети збили сили ППО у Криворізькому районі.

Агресори атакували Нікополь, Марганецьку, Мирівську і Червоногригорівську громади дронами-камікадзе, били з артилерії. Пошкоджені багатоповерхівка, шість приватних будинків, декілька господарських споруд, автомобілі, лінія електропередач. Горів гаражний кооператив.

У Харківській області артилерійських та мінометних ударів зазнали понад 15 населених пунктів, зокрема Гатище, Плетенівка, Вовчанськ Чугуївського району, Потихонове, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Куп'янського району.

Читайте також: Ворог скинув авіабомби на Вовчанськ - пошкоджене підприємство

Під авіаційними ударами перебували Вовчанськ Чугуївського району, Веселе Харківського району, Піщане, Іванівка Куп'янського району.

Цієї ночі росіяни скинули КАБи на Вовчанськ, пошкоджено підприємство (два ангари й тік).

У Луганській області двічі за добу Невське зазнало авіаційних ударів.

Загалом росіяни здійснили 14 авіаційних нальотів, вдаривши також по Білогорівці та Серебрянському лісу.

За добу ворог 131 раз обстріляв Луганщину (випустив 627 снарядів).

У Донецькій області під вогнем опинились Курахове, Бердичі, Довга Балка, Авдіївка, Предтечине, Нью-Йорк, Дальнє, Орлівка, Очеретине, Мирноград.

Як повідомив у Телеграмі начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін, «Курахівська громада сім разів потрапила під обстріли — в зоні ураження промзона Курахового, Дальнє і Берестки. Мирноград зазнав ракетного удару — пошкоджено готель і три будинки».

У Костянтинівській громаді були обстріляні Миколаївка, Подільське, Олександро-Шультине, Неліпівка, Молочарка і Предтечине. У Лиманській громаді пошкоджено два будинки у Колодязях, нежитлове приміщення у Дробишевому і гараж в Лимані.

За словами Філашкіна, у Торецькій громаді обстрілами було пошкоджено чотири будинки: три у селищі Нью-Йорк і один в місті Торецьк. У Сіверську теж пошкоджено будинок.

На Донеччині за добу двоє людей зазнали поранень.

У Миколаївській області вчора вранці у Баштанському районі внаслідок падіння уламків збитої ракети горів одноповерховий житловий будинок.

Також вчора обстріли фіксувалися по акваторії Очаківської громади.

По Херсонській області загарбники здійснили 103 обстріли (випустили 406 снарядів), з них по Херсону - 8 обстрілів (28 снарядів).

Читайте також: Війська РФ минулої доби 103 рази обстріляли Херсонщину, шестеро поранених

Росіяни поцілили у райони 29 населених пунктів, припортову інфраструктуру.

Учора ворог атакував Берислав. З-під завалів багатоквартирного будинку рятувальники деблокували 71-річну жінку. Медики надали їй допомогу.

Під ударом було Садове. Згорів приватний будинок. Травмований 60-річний чоловік.

Зранку армія РФ вдарила по Дніпровському. Поранена жінка 1960 року народження.

Ворог атакував безпілотниками населений пункт у Бериславському районі. Постраждав 54-річний чоловік.

Також росіяни обстріляли село Веселе. Травмований 42-річний чоловік.

Російські війська обстріляли центральну частину Херсона. З-під завалів житлового будинку врятували 60-річного чоловіка.

Як повідомлялося, на фронті минулої доби відбулося 61 бойове зіткнення, авіація Сил оборони завдала удару по 11 районах зосередження ворога.

Фото: Вадим Філашкін/ Голова Донецької ОДА, начальник ОВА