Шестеро людей постраждали в Одесі внаслідок атаки дронів

Відео

В Одесі внаслідок атаки дронів поранені шестеро людей.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляють Сили оборони півдня України.

Вночі війська РФ двома хвилями атакували південні регіони України БпЛА типу Shahed-131/136. Основний удар був зосереджений на Одесі, шестеро людей отримали поранення.

Як ідеться в повідомленні, між попередженнями про повітряну тривогу пауза становила до 15 хвилин, а бойова робота велась в умовах рясного заходу на удар одночасно кількох дронів.

11 дронів-камікадзе силам протиповітряної оборони вдалось збити: 10 - в Одеській області, один - у Миколаївській.

"Ворог застосовував вже випробувані тактичні хитрощі - заходив з акваторії моря на низьких висотах, вдавався до складних маневрувань. На жаль, збиті дрони за інерційною траєкторію долітали до житлових кварталів. Один з них, влучивши у частково заселену багатоповерхову новобудову в Хаджибейському районі Одеси, спричинив пожежу. Пошкоджено кілька квартир, одна людина отримала опіки, госпіталізована", - зауважили в Силах оборони півдня.

Ще один уражений дрон в падінні пробив дах двоповерхової житлової будівлі в Приморському районі міста.

У цьому ж житловому кварталі впав ще один БпЛА, поруч із пошкодженим під час попередньої атаки багатоквартирним будинком. Вибухова хвиля пошкодила скління навколишніх будинків, згорів запаркований у дворі автомобіль, ще декілька автівок пошкоджені. Четверо людей отримали поранення, їм надана допомога на місці, вони лікуються амбулаторно. Одну з постраждалих рятувальники деблокували з-під завалів.

"На жаль, не вдалось уникнути влучань. Ворог поцілив у складське приміщення меблевого комбінату в промисловому районі Одеси. Спалахнула потужна пожежа через велику кількість легкозаймистих речовин", - ідеться в повідомленні.

Чоловіка, що поруч проїжджав на велосипеді, ударна хвиля скинула на землю, він зазнав поранень від уламків різних предметів, що розліталися від вибуху. Чоловіку надана медична допомога, він лікується амбулаторно.

Читайте також: Ворожий безпілотник влучив у підприємство на Дніпропетровщині

Як повідомляв Укрінформ, цієї ночі ППО знищила 11 з 14 ударних безпілотників, запущених росіянами з південного напрямку.

Фото: Нацполіція