На Львівщині вшанували пам'ять Кузьми Скрябіна

Фото

У Новояворівську вшанували пам'ять лідера гурту «Скрябін» Андрія Кузьменка, який трагічно загинув в ДТП дев’ять років тому.

Про це у Фейсбуці повідомила Новояворівська міська рада, передає Укрінформ.

«Сьогодні у Новояворівську відбулась тиха акція, присвячена дню памʼяті Андрія Кузьменка. Співак трагічно загинув 9 років тому в автокатастрофі. Скрябін - це легенда, яка завжди житиме в серцях українців. Він був відомий не лише своєю музикою, а й низкою письменницьких творів та роботою на телебаченні. Його твори з часом стають все актуальнішими, а шанувальники продовжують памʼятати свого кумира», - йдеться у повідомленні.

Містяни в пам'ять про земляка принесли до його муралу, який зображений на фасаді Палацу культури «Кристал» у Новояворівську, лампадки та квіти.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 2 лютого 2015 року на Дніпропетровщині в автокатастрофі загинув незмінний лідер гурту «Скрябін» Андрій Кузьменко, відомий широкому загалу шанувальників як «Кузьма».

Читайте також: На Львівщині попрощалися з матір'ю Кузьми Скрябіна

Повертаючись до Києва з концерту з нагоди 25-річчя групи «Скрябін» у Кривому Розі, авто Андрія зіткнулося з вантажівкою біля села Лозоватка. Похоронили співака у Брюховичах поблизу Львова.

Президент України Володимир Зеленський 17 серпня 2020 року присвоїв українському співаку Андрію Кузьменку звання Герой України.