На Сумщині вибухотехніки знищили 500-кілограмову авіабомбу

Фото

У Сумській області вибухотехніки поліції знищили 500-кілограмову російську авіабомбу з універсальним модулем планерування і корекції, яка впала в одному з сіл Охтирського району та не вибухнула.

Про це повідомила у Фейсбуці поліція Сумської області, передає Укрінформ.

“На Сумщині вибухотехніки поліції знищили 500-кілограмову авіабомбу росіян з універсальним модулем планерування і корекції”, - йдеться в повідомленні.

За даними поліції, авіаційна бомба впала в одному з сіл Охтирського району неподалік кордону та не вибухнула.

За словами начальника відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області Ігоря Черняка, людям пощастило, бо після влучання в будинок, бомба пробила його дах, стіни, проорала двір та зупинилася поряд з господарською будівлею.

Він додав, що останнім часом загарбники активно застосовують для ударів по Україні авіабомбу фугасної дії ФАБ-500М62, приладнуючи до неї універсальний модуль планерування і корекції – УМПК. З ним бомба летить на відстань кілька десятків кілометрів від місця скиду з літака і вражає якусь ціль чи площу.

“Зазвичай такі удари не є дуже точними, але 300 кг вибухівки в середині цього снаряда під час вибуху спричиняють значні руйнування та людські жертви”, - зауважив Черняк.

Читайте також: На одеському пляжі рятувальники знищили міну

Вибухотехніки поліції Сумщини знешкодили авіабомбу, викрутивши детонатор, та транспортували в безпечне місце, де знищили за допомогою накладного заряду вибухівки шляхом електричного підриву.

Як повідомляв Укрінформ, фахівці ДСНС знешкодили нерозірвану фугасну авіаційну бомбу вагою 500 кг, яку знайшли в одному з населених пунктів Запорізької області.

Фото: Поліція Сумської області