На Дніпропетровщині через обстріл без газу залишилися 1,9 тисячі споживачів та комунальні об'єкти

На Дніпропетровщині через пошкодження газопроводу внаслідок ворожого обстрілу без газу залишилися 1,9 тис. споживачів та шість комунально-побутових об’єктів.

Як передає Укрінформ, про це повідомила 5 квітня пресслужба Міністерства енергетики.

Зазначається, що у Дніпропетровській області з технологічних причин минулої доби знеструмлювалися 16 222 абоненти; на ранок залишаються без світла 968 точок обліку. Через бойові дії вимикалися 10 175 клієнтів - усіх заживлено.

Минулої доби через ворожі обстріли селища в Нікопольському районі було пошкоджено газопровід. Без газопостачання залишилися майже 1,9 тис. споживачів та 6 комунально-побутових об’єктів.

На Донеччині через бойові дії знеструмлювалися 3614 абонентів в одному з населених пунктів. Ремонтні бригади заживили 2330 абонентів у 3 н.п. Залишаються без світла 82 н.п. (46,2 тис. точок обліку).

У Закарпатській області в одному з населених пунктів через зсув ґрунту пошкоджено газопровід. Припинено газопостачання 26 абонентів приватного сектору та один комунально-побутовий об’єкт.

У Запорізькій області через ворожі обстріли знеструмлено 76 абонентів у 4 населених пунктах. Загалом через бойові дії залишаються без напруги 3,8 тис. точок обліку у 54 н.п.

На Кіровоградщині з технологічних причин відключалися 5 повітряних ліній, усіх споживачів заживлено.

Читайте також: На Харківщині запровадили аварійні відключення електрики: без світла - пів мільйона абонентів

У Сумській області внаслідок ворожих обстрілів відключено 3 повітряні лінії, без світла залишилися 443 абоненти у 7 н.п. Через технологічне порушення відключено 288 абонентів. Також через технологічне порушення короткостроково вимикалась повітряна лінія на місцевій ТЕЦ.

Загалом на Сумщині знеструмлено 9358 споживачів у 91 н.п.

На Харкіщини енергетики минулої доби енергетики заживили 253 споживачів, які відключалися через ворожі обстріли. Загалом через бойові дії без напруги залишаються 15,3 тис. споживачів. Минулої доби у м. Харків після ворожого обстрілу з метою безпеки відключено газ у житловому будинку (27 споживачів).

У м. Херсон без світла залишаються 2890 абонентів. Унаслідок нових обстрілів в області знеструмлено 541 абонент у 3 н.п. Загалом на Херсонщині відключено 26,5 тис. абонентів.

У Чернігівській області через бойові дії відключено 1285 абонентів у 22 населених пунктах.

Як повідомлялось, за інформацією Міненерго, у Харківській області знеструмлено 550 тис. абонентів, із них близько 330 тис. - у Харкові. Вранці 5 квітня через брак потужностей у Харкові зупинялося метро.