З трьох районів Харківщини евакуювали понад 4 500 жителів

Фото, відео

У Харківській області з прикордонних населених пунктів Богодухівського, Чугуївського та Харківського районів евакуювали вже понад 4,5 тис. жителів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

«Понад дві доби триває евакуація мешканців населених пунктів, життю та здоров’ю яких загрожують постійні обстріли з боку окупантів. Ця робота проводиться під керівництвом Харківської обласної військової адміністрації, силами підрозділів Нацполіції та ДСНС у співпраці з місцевими органами виконавчої влади та самоврядування, волонтерами», - ідеться в повідомленні.

Як зауважили в ДСНС, рятувальники, поліцейські та представники місцевих громад продовжують інформувати населення про необхідність евакуюватись із прикордонних населених пунктів, після чого супроводжують їх до проміжних евакопунктів, де на місцях постійно працюють психологи.

На Харківщині триває евакуація жителів прикордонних населених пунктів / Фото: ДСНС

«Наразі з прикордонних населених пунктів Богодухівського, Чугуївського та Харківського районів області спільними зусиллями евакуйовано вже понад 4500 жителів», - зазначили в ДСНС.

Як повідомив у Фейсбуці начальник Слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов, правоохоронці для евакуації цивільних задіяли броньовані криміналістичні лабораторії.

«Евакуюємо людей з Липців, Веселого, Борщової, Слобожанського, Руських, Черкаських Тишків та Вовчанського напрямку. Вирішили задіяти для цього броньовані криміналістичні лабораторії», - йдеться у повідомленні.

Болвінов зазначив, що ці машини призначені для роботи на місцях обстрілів, «але головне зараз - уберегти людей».

Він додав, що у рятувальній операції участь беруть усі поліцейські: слідчі, криміналісти, патрульні, оперативники, дільничні.

Читайте також: «Надзвичайно небезпечний момент»: глава МЗС Британії прокоментував ситуацію на Харківщині

Як повідомляв Укрінформ, уранці 12 травня начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомляв, що з населених пунктів Харківщини, в яких активізувалися бойові дії, вже евакуювали понад 4 тис. людей.