Червоний Хрест збільшує допомогу переселенцям на Харківщині

Міжнародний комітет Червоного Хреста на тлі загострення бойових дій поблизу Харкова збільшує обсяг допомоги внутрішньо переміщеним особам.

Про це йдеться у повідомленні на сайті МКЧХ, передає Укрінформ.

У Міжнародному комітеті Червоного Хреста констатували, що за останні кілька днів тисячам цивільних, які живуть вздовж українсько-російського кордону в Харківській області на сході України, довелося залишити свій дім через загострення бойових дій. Зокрема, було переміщено 8000 людей, водночас люди з прикордонних районів продовжують прибувати в центри колективного розміщення ВПО в Харкові.

"Міжнародний комітет Червоного Хреста передав продукти харчування та предмети особистої гігієни, щоб підтримати Товариство Червоного Хреста України, яке постійно докладає зусиль, аби допомогти людям, які залишили свої оселі. Крім того, МКЧХ підтримує низку медичних закладів у Харківській області, до яких передає предмети медичного призначення для лікування людей, які дістали поранення внаслідок ескалації бойових дій", - поінформували в організації.

Глава делегації МКЧХ в Україні Юрг Еглін зазначив під час відвідування Харкова, що ця хвиля переміщених осіб у Харкові є однією з найбільших з тих, що спостерігалися в Україні в цьому році. Він також закликав не забувати про тих, хто залишився – або через обмежену мобільність, або тому, що вирішили не полишати своїх домівок.

"Вкрай важливо вжити всіх запобіжних заходів, щоб їхнє життя, майно та цивільна інфраструктура, від якої вони залежать, були захищені за будь-яких умов», - зауважив Еглін.

У МКЧХ зазначили, що протягом останніх двох років допомагають органам місцевої влади в Харківській області долати наслідки дедалі масштабніших відключень електрики та водопостачання.

Читайте також: Гуманітарне реагування для Харківщини: Мінреінтеграції хоче залучити міжнародних партнерів

"Наразі надається додаткова допомога, спрямована на покращення доступу до електрики та опалення і забезпечення опалення наступної зими для понад 23 000 сімей", - поінформували в організації.

Як повідомляв Укрінформ, у центрі уваги перемовин міністра закордонних справ Дмитра Кулеби з державним секретарем США Ентоні Блінкеном була ситуація на фронті у районі Харківщини та Донеччини і прискорення поставок обзроєнь та боєприпасів для зриву наступальних планів Росії.

Фото: Т. Олійник, МКЧХ