На Хмельниччині викрили схему підробки сертифікатів для експортерів зерна

Фото

Правоохоронці на Хмельниччині викрили схему видачі підроблених сертифікатів експортерам зерна, яку організували посадовці Держпродспоживслужби та митний брокер.

Про це повідомила у Фейсбуці поліція Хмельницької області, передає Укрінформ.

«Слідчі слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області за оперативного супроводу УСБУ та процесуального керівництва прокуратури викрили на службовому підроблені керівника та головного спеціаліста одного з відділів Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, а також їхнього спільника - митного брокера», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, фігуранти розробили злочинну схему видачі підроблених фітосанітарних сертифікатів експортерам зерна.

Зазначається, що вони без проведення експертиз вносили дані про відповідність продукції до спеціальної інформаційної системи, доступ до якої є у співробітників Держпродспоживслужби. А всю необхідну для цього інформацію про транспортні засоби та вантажі надавав посадовцям митний брокер.

Слідчі вже оголосили фігурантам підозри у службовому підробленні та несанкціонованих діях з інформацією, яка оброблюється в комп'ютерах (ч. 1 ст. 366 та ч. 3 ст. 362 Кримінального кодексу України). На період розслідування суд обере їм запобіжний захід.

Читайте також: «Інвестиції» у криптовалюту: поліція викрила мережу шахрайських колцентрів

Як повідомляв Укрінформ, на Закарпатті затримали членів шахрайського колцентру, які ошукали громадян ЄС на мільйони гривень.

Фото: Поліція Хмельницької області