На Донеччині з 2022 року 32 працівники освіти загинули від обстрілів та шестеро педагогів - на фронті

У Донецькій області з початку повномасштабної війни загинули від ворожих обстрілів 32 працівники освіти та ще 6 педагогів загинули на фронті у лавах ЗСУ.

Про це на брифінгу повідомила директорка департаменту освіти і науки Донецької ОВА Тетяна Сідашева, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу про загиблих працівників закладів освіти області з початку повномасштабної війни.

«Ця статистика не та, яку, ми хотіли б вести. Але ми володіємо ситуацією. Як і всі громадяни України, відповідальні педагогічні працівники спочатку повномасштабного вторгнення пішли захищати Україну, захищати Донецьку область. От саме серед тих, які пішли в лави ЗСУ, загинули вже шестеро педагогічних працівників. Крім того, внаслідок обстрілів загинули 32 працівники освіти, і з них саме 15 – це педагогічні працівники. Бо у нас є технічні та педагогічні працівники», - сказала Сідашева.

Вона додала, що серед загиблих від обстрілів була і директорка школи №24 з міста Краматорськ Ганна Бородавкіна.

Сідашева уточнила, що ці дані про загиблих працівниках закладів освіти Донеччини надані без урахування втрат у Маріуполі та Волновасі.

Читайте також: Війська РФ пошкодили та зруйнували 377 шкіл та 359 дитсадків на Донеччині

Як повідомлялося, Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває і травмує цивільних жителів, руйнує будинки, енергетичні та різні інфраструктурні об’єкти.

Область має найбільшу протяжність лінії фронту, яка становить близько 300 км.

Фото ілюстративне