На Донеччині росіяни минулої доби вбили цивільного, ще дев’ятьох поранили

Російська армія минулої доби, 10 червня, вбила одного жителя Донецької області.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Донецької обласної державної адміністрації Вадим Філашкін.

За його словами, «за 10 червня росіяни вбили 1 жителя Донеччини — у Сергіївці. Ще 9 людей в області за добу дістали поранення».

Читайте також: Із Донеччини за тиждень евакуювали понад 100 цивільних

Як підкреслив Філашкін, загальна кількість жертв російських загарбників на Донеччині (1995 загиблих і 5008 поранених) подана без урахування жертв у Маріуполі та Волновасі.

Також як повідомляє поліція Донецької області, росіяни за минулу добу, 10 червня, здійснили 2328 обстрілів Донецької області, влучання зафіксовані в 13 населених пунктах, де пошкоджено було 27 цивільних об’єктів.

«Протягом минулої доби поліція зафіксувала 2328 російських обстрілів… Пошкоджено 27 цивільних об’єктів – 17 житлових будинків, підприємства, адмінбудівлі, критичну інфраструктуру», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що війська РФ поцілили по 13 населених пунктах: містах Гірник, Костянтинівка, Курахове, Покровськ, Торецьк, селищах Гостре, Курахівка, Нью-Йорк, Щербинівка, селах Галицинівка, Неліпівка, Новоселидівка, Сергіївка.

Зокрема, на Костянтинівку росіяни скинули авіабомбу «КАБ-500», де поранили п’ять мешканців, пошкодили 13 багатоквартирних будинків, адмінбудівлю, трансформатор.

Двома ракетами окупанти поцілили по Покровську, у результаті було травмовано цивільну особу, пошкоджено промисловий об’єкт.

За інформацією правоохоронців, у Сергіївці внаслідок артилерійського удару загинув 52-річний чоловік. Двоє мирних жителів були поранені в Нью-Йорку, один – в Неліпівці.

У Торецьку пошкоджено три приватних оселі, адмінбудівля та підприємство.

Поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська 9 червня здійснили 2307 обстрілів Донецької області, влучання зафіксовані в семи населених пунктах, де руйнувань зазнали 10 житлових будинків.

Фото: Поліція Донецької області