У Миколаєві запустили аудити кількох підприємств - мер

Ексклюзив

У Миколаєві запустили аудити низки підприємств, щоб зробити їх більш стійкими до корупції.

Про це в коментарі Укрінформу розповів мер міста Олександр Сенкевич, який бере участь у Конференції з відновлення України в Берліні разом з 15 іншими громадами.

Миколаїв, за словами його голови, ділиться своїм досвідом реконструкції, розробки мастер-плану, який робить за допомогою італійської фундації One Works, а також компанії з Данії COWI.

Також місто презентує свої практики з антикорупційної діяльності. «Разом з Європейською антикорупційною ініціативою ми запустили декілька процесів, якими ми можемо похвалитися. Це аудити підприємств - водоканалу, облтеплоенерго та Миколаївелектротрансу. Зараз там відбуваються аудити, які робить компанія Deloitte, за результатами якої вона нам скаже, яким чином краще змінити процедури, щоби зробити їх більш стійкими до корупції та фактично змінити систему, а не міняти людей», - розповів Сенкевич.

Окрім того, за його словами, Миколаїв став першим містом в Україні, яке запустило сайт зі звітування про отриману містом допомогу, починаючи з 2022 року. На ньому вже є звіти за 2022 і 2023 роки, можна знайти всю інформацію про отриману та використану допомогу, скільки залишилося тощо.

Читайте також: Литва побудує нову школу та укриття у селі на Миколаївщині

«Нам немає чого приховувати, ми хочемо, щоби був громадський контроль, щоби люди перевіряли та разом з департаментом боротьби з корупцією допомагали нам контролювати використання гуманітарної та технічної міжнародної допомоги», - підкреслив Сенкевич.

Одна із сесій Конференції з питань відновлення України (Ukraine Recovery Conference – URC2024), яка проходить у Берліні 11-12 червня, носила назву «Ефективна боротьба з корупцією – забезпечення надійного середовища та визначення подальших кроків для успішного впровадження реформ».

Господарі конференції, Німеччина, зробили особливий акцент на участі в ній представників муніципалітетів і громад.