Російська армія минулої доби поранила шістьох жителів Донеччини

Армія РФ за минулу добу, 14 червня, завдала поранень шістьом жителям Донецької області.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

«За 14 червня росіяни поранили 6 жителів Донеччини: 4 у Гірнику, 1 у Зарічному і Причому», - написав очільник області.

За інформацією ОВА, загальна кількість жертв російської армії на Донеччині становить: 1996 загиблих і 5024 поранених, але це дані без урахування Маріуполя та Волновахи.

«Армія завдала по регіону 2489 обстрілів. Під вогонь потрапили 8 населених пунктів. Ворог обстріляв міста Гірник, Дружківка, Курахове, Торецьк, селища Зарічне, Птиче, села Маркове, Новоукраїнка», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що у результаті обстрілів пошкоджено 62 цивільних об’єкти: 54 житлових будинки, заклад освіти, автотранспорт, критичну інфраструктуру.

Зокрема, на Гірник росіяни скинули авіабомбу «КАБ-500», де поранили чотирьох мирних жителів, пошкодили 16 багатоквартирних і сім приватних будинків, навчальний заклад, критичну інфраструктуру.

Трьома керованими авіабомбами «КАБ-250» росіяни вдарили по Новоукраїнці, було пошкоджено підприємство та приватне житло.

Внаслідок удару по Дружківці пошкоджено 28 приватних осель.

За інформацією правоохоронців, двоє цивільних осіб зазнали поранень внаслідок артилерійських обстрілів – у Зарічному та Птичому.

Крім того, сьогодні о 4-й ранку ворог атакував Лиман, пошкоджено 12 приватних будинків.

Також надійшла інформація про поранену цивільну особу в селищі Північне, яка отримала травми під час обстрілу 13 червня.

Поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Росіяни за добу обстріляли 18 населених пунктів Херсонщини, є загиблий і поранений

Як повідомлялося, Донеччина наразі перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває і травмує цивільних жителів, руйнує будинки, підприємства, енергетичні, газові та різні інфраструктурні об’єкти.

Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту - близько 300 км. На підконтрольній українській владі території Донеччини наразі залишаються близько 472 тис. мешканців.

Російська армія за минулу добу, 13 червня, завдала поранень дев'ятьом жителям Донецької області.