Завдання ставились через Телеграм: у Києві затримали жінку із сином, які підпалювали авто військових

Фото

У Києві затримали жінку та її неповнолітнього сина з Ніжина, які на замовлення підпалювали автомобілі військовослужбовців.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Досудове розслідування встановило, що 48-річна жінка та її 14-річний син приїхали з Ніжина до Києва для того, щоб підпалити автомобіль військового на замовлення. Таке завдання її син отримав від невідомого чоловіка через Телеграм-канал.

Працівники поліції затримали їх, коли жінка облила бензином автомобіль "Мітсубісі Паджеро" та мала зняти на відео, як він горить.

Правоохоронці загасили вогонь в перші ж хвилини після підпалу.

Згодом жінка та її син зізнались, що це вже не перший підпал авто, який вони вчинили на замовлення. Таким чином родина намагалася заробити гроші.

Читайте також: СБУ затримала російського агента, який підпалював енергообєкти на Одещині

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Шевченківської окружної прокуратури жінці та її сину повідомили про підозру у навмисному підпалі автомобіля (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 194, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 15 та ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає позбавлення волі строком від 3 до 10 років.

Вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

Як повідомлялося, у Дніпрі Служба безпеки України та Національна поліція затримали групу зловмисників, які на замовлення спецслужб Російської Федерації готували підпали автомобілів військовослужбовців територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.