Поліція повідомила підозру трьом так званим прокурорам «ЛНР»

Слідчі поліції Луганщини повідомили про підозру організованій злочинній групі з трьох осіб - так званим прокурорам "ЛНР".  

Про це поінформував Департамент комунікації Нацполіції України, передає Укрінформ.

"У ході досудового розслідування слідчі слідчого управління за оперативним супроводом оперативників управління карного розшуку ГУНП в Луганській області встановили, що 44-річний чоловік, маючи умисел на вчинення злочинів проти авторитету органів державної влади, задля діяльності незаконних правоохоронних органів, створених на тимчасово окупованих територіях України, організував й очолив організовану злочинну групу", - зазначили у НПУ.

За даними поліції, до складу цієї групи добровільно увійшли 58 та 38-річні жителі Луганської області.

Правоохоронці встановили, що учасники цієї ОЗГ, озброївшись, захопили будівлю та споруди окружної прокуратури одного з районів області, після чого у захоплених приміщеннях свою діяльність розпочала прокуратура Старобільського району так званої "ЛНР".

"Маючи власні інтереси кар’єрного росту, 44-річний підозрюваний очолив вказаний "правоохоронний орган". Організована група виконувала вказівки та розпорядження окупаційної влади, у тому числі мінімізації акцій спротиву представникам держави-агресора та окупаційної адміністрації", - поінформували в установі.

Читайте також: На Луганщині загарбники обстріляли Невське з «Градів» та мінометів

Зазначається, що учасники цієї групи були озброєні автоматичною зброєю та пістолетами, мали боєприпаси до них, які зберігали та носили при собі і застосовували безпосередньо під час вчинення злочинів.

"Ділки займалися виявленням та переслідуванням проукраїнськи налаштованих громадян, у тому числі колишніх працівників правоохоронних органів, учасників АТО, військовослужбовців ЗСУ, добровольчих батальйонів їх родичів та проведенням несанкціонованих обшуків у громадян", - поінформували у пресслужбі.

За цим фактом слідчі слідчого управління ГУНП в Луганській області повідомили фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263 КК України, ч. 3 ст. 28, ст. 341, 2 ст. 28, ч. 7 ст. 111-1 Кримінального Кодексу України.

Як повідомлялося, СБУ викрила зрадника, який очолив "філіал" російського "МЧС" на тимчасово загарбаній Луганщині.