У Кривому Розі перевірили повітря й воду після пожежі на коксохімі

Результати моніторингу за станом навколишнього середовища у Кривому Розі, де сталася пожежа на коксохімічному заводі, свідчать про нормалізацію ситуацї.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба криворізького відділення ДУ «Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб», передає Укрінформ. 

«Станом на ранок 24.06.2024 р. рівні зовнішнього гамма-випромінювання складають: по м. Кривий Ріг – 0,10-0,12 мкЗв/год, що не перевищує значень природного радіаційного фону, характерного для території міста (до 0,20 мкЗв/год)», - йдеться в повідомленні.

За інформацією моніторингу, питна вода за фізико-хімічними та мікробіологічними показниками у місті являється безпечною для споживання населенням.

Вчора, 23 червня, у повітрі спостерігалися незначні перевищення гранично допустимих концентрацій діоксиду азоту (0,22 мг/ м3, (при нормі 0,2 мг/ м3), аміаку (0, 26мг/м3, при нормі 0,2 мг/м3), сірководню (0, 0085 мг/м3, (при нормі 0,008 мг/м3).

Читайте також: У Кривому Розі росіяни влучили у продуктові склади, двоє поранених

Станом на 14.00 концентрації забруднюючих речовин вже знаходились у межах гігієнічних значень. Ситуація контрольована, моніторинг продовжується.

Як повідомлялося, 23 червня через відключення електропостачання на підприємстві «АрселорМіттал Кривий Ріг» виникла позаштатна ситуація, через що над Криворізьким районом розійшовся дим.