Кличко показав, як іде ремонт на синій гілці метро

Відео

Київській міський голова Віталій Кличко заявив, що аварійна ситуація між станціями "Деміївська" та "Либідська" Оболонсько-Теремківської лінії метрополітену виникла через недотримання технології під час будівництва перегону 15 років тому.

Як передає Укрінформ, про це Кличко написав у Телеграмі.

"Триває ремонт на перегінному тунелі синьої гілки метро - між станціями "Деміївська" та "Либідська". Вже точно встановлено, що аварійна ситуація там виникла через недотримання технології під час будівництва перегону 15 років тому", - зазначив Кличко.

За його словами, наразі будівельники завершили розробку котловану з кріпленням І, ІІ та ІІІ ярусів, а також хімічне закріплення ґрунтів затунельного масиву. Це дало змогу зупинити проникнення води в конструкції.

Триває герметизація статичних тріщин та стиків оправи тунелю в місцях болтових з’єднань.

Також провели обстеження технічного стану оправи перегінного тунелю по І колії між станціями "Деміївська" та «Либідська». Звіт про його стан, за словами Кличка, буде оприлюднений після завершення всіх експертиз.

Читайте також: У столичному метро відзавтра збільшаться інтервали руху поїздів

"Фахівці докладають максимальних зусиль, щоб поновити рух поїздів на ділянці на початку осені. Роботи на будмайданчику тривають цілодобово. Після завершення ремонту - перед повноцінним відновленням руху - здійснять тестові пуски поїздів", - наголосив Кличко.

Як повідомляв Укрінформ, 8 грудня 2023 року столична влада оголосила про припинення руху поїздів на відрізку між станціями "Либідська" і "Деміївська" Оболонсько-Теремківської лінії метро у зв'язку із підтопленням тунелю на вказаній ділянці.

Попередньо встановлено, що підтоплення сталося через розгерметизацію тунелю. За даним фактом прокуратура розпочала досудове розслідування.

Наприкінці квітня у Києві розпочався демонтаж залізобетонних тюбінгів у перегінному тунелі між станціями метро “Деміївська” і “Либідська”.

Як поінформував виконуючій обов'язки начальника метрополітену Віктор Вигівський, рух поїздів у Київському метрополітені між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" планують відновити на початку осені поточного року.