Кабмін затвердив план забезпечення життєдіяльності на прифронтових територіях

Кабінет міністрів затвердив план, що визначить першочергові заходи для стабілізації життєзабезпечення населення на територіях, де ведуться бойові дії.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій у Телеграмі, передає Укрінформ.

"️Документ визначає першочергові заходи для стабілізації життєзабезпечення населення на окремих територіях, де ведуться бойові дії", - йдеться в повідомленні.

План складається із двох розділів. Перший передбачає забезпечення життєдіяльності населення. Зокрема, йдеться про гуманітарне реагування, економічну і транспортну безпеку, медичну і соціальну сфери, електронні комунікації, житлово-комунальне господарство.

Другий розділ плану стосується алгоритму проведення евакуації, включно з оновленням інформації про можливу кількість евакуйованих, розробленням планів евакуації й оновлення вже наявних, уточненням організаційних заходів, розміщенням та життєзабезпеченням евакуйованих.

Читайте також: Території бойових дій: в уряді пояснили, як вносять зміни до списку

"️Ухвалений сьогодні план сприятиме злагодженості дій органів влади для всебічної підтримки населення на прифронтових територіях, де ведуться бойові дії", - зазначають у Мінреінтеграції.

Як повідомляв Укрінформ, жителі прифронтових областей можуть отримати від Міжнародної організації з міграції ваучери для невідкладного ремонту пошкодженого внаслідок обстрілів житла.