До п'яти років тюрми засудили російського інформатора, який «здавав» позиції ППО у Миколаєві

У Миколаєві до п'яти років позбавлення волі засудили місцевого жителя, який передавав російським загарбникам позиції української протиповітряної оборони.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Миколаївської обласної прокуратури жителя Миколаєва визнано винним у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних сил України та виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників (ч. 2 ст. 114-2, ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України).

Його засудили до 5 років позбавлення волі.

Прокурори у суді довели, що засуджений через закритий чат у Телеграм, учасниками якого були громадяни РФ, в тому числі представники окупаційної влади, передавав інформацію про місця дислокації підрозділів ЗСУ.

Також інформував про маршрути пересування військової техніки та координати позицій ППО в регіоні.

Окрім текстових повідомлень чоловік надсилав відмітки на електронних картах та фотографії з прив’язкою до місцевості.

Читайте також: На Харківщині затримали зрадника, який «зливав» росіянам позиції ППО

Також засуджений підтримував війну РФ проти України, героїзував російських військових та виправдовував їхні воєнні злочини.

На вирок суду він чекав під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України затримала у Дніпрі 36-річного блогера, який шпигував за Силами оборони, збирав координати територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки та публічно закликав до захоплення української влади.