В Одесі в розважальних закладах встановлять плакати з портретами загиблих захисників - Труханов

Ексклюзив

В Одесі у липні планують розпочати встановлювати плакати з портретами загиблих захисників України біля входів у розважальні заклади, ресторани та торговельні центри.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив мер Одеси Геннадій Труханов.

«Можливо, це потрібно було зробити раніше. В кожному ресторані, торговельному центрі та розважальному закладі будуть встановлені плакати з портретами хлопців, які загинули. Щоб люди заходили та дивилися в очі героям та згадували їх. Наступного тижня маємо розпочати виготовлення плакатів, потім – встановлення», – повідомив Труханов.

Плакати-мимоходи також встановлять на Кримському бульварі та Центральній алеї в Аркадії.

«Кожному підприємцю надамо плакат. Як відкриється заклад – плакат винесуть. Люди будуть йти та згадувати хлопців, які загинули. Зайшли в "Ібіцу" чи "Ітаку", пройшли касу, а там – плакат з обличчями загиблих захисників», – додав мер Одеси.

Читайте також: Мовний скандал в Одесі: блогерку вигнали з «бізнес-заходу» за прохання говорити українською

Відповідальними за збереження плакатів будуть представники бізнесу.

За словами Труханова, родини загиблих захисників підтримали таку ідею під час однієї із зустрічей з мером.

Труханов зазначив, що спочатку стенди планували зробити інтерактивними та встановити їх у сквері пам’яті за будівлею облради. Але зрештою було вирішено заощадити кошти на нагальні потреби та виготовити «проміжні» варіанти плакатів з портретами загиблих воїнів.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Труханов підписав розпорядження про перейменування п'яти одеських вулиць на честь загиблих на війні захисників України.