Удар по «Новій пошті» у Харкові: загинув водій вантажівки, постраждалих - вже 10

У Харкові внаслідок удару російською авіаційною ракетою по відділенню «Нової пошти» загинув водій вантажівки, постраждали 10 осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція.

"Сьогодні близько 16:30 військові РФ завдали авіаудари по Харкову. Авіабомба влучила в термінал пошти, розташований в житловому районі. Знищено близько десяти автомобілів, які знаходилися під загрузкою", - ідеться у повідомленні.

За словами начальника ГУНП в Харківській області Володимира Тимошка, на момент влучання ворожого боєприпасу в приміщенні «Нової пошти» могло знаходитися приблизно дев’ять людей.

"Загинув 38-річний водій, тіло дуже понівечене, тому для ідентифікації загиблого буде проводитися ДНК-дослідження. Серед десяти поранених водії та працівники пошти, а також восьмимісячна дитина, з якою гуляли батьки - від вибухової хвилі дитина упала на тротуар", - зазначили у поліції.

Наразі на місці події працюють слідчі, криміналісти та вибухотехніки. Фахівці з’ясовують тип боєприпасу, яким було вражено об’єкт цивільної інфраструктури.

Читайте також: Сили оборони збили три ворожі безпілотники над Харківщиною

За фактом порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, пов’язані з умисним вбивством) Кримінального кодексу України.

Як у Фейсбуці повідомила компанія "Нова пошта", всі працівники зміни були у бомбосховищі і не постраждали. Але є постраждалі серед населення, а також водіїв вантажівок. 

Горять сім вантажних автомобілів. Термінал пошкоджено.

Своєю чергою ДСНС повідомила у Фейсбуці про ліквідацію пожежі на місці російського ракетного удару по терміналу "Нової пошти".

"Сьогодні вдень ворог завдав авіаційного удару по території відділення "Нової пошти". В результаті обстрілу частково пошкоджена будівля. Крім того, сталася пожежа на площі 200 кв.м", - ідеться у повідомленні. 

Горіло вісім вантажних автомобілей. Також пошкоджено шість вантажівок, три виробничо-складські будівлі та медичний заклад.

Читайте також: На Харківщині жінка підірвалася на міні

За попередніми даними одна людина загинула та 10 постраждало, з них одна 8-місячна дитина.

До ліквідації наслідків ворожого удару залучено 9 одиниць техніки ДСНС та 55 рятувальників. 

О 18:00 пожежа ліквідована.

Як повідомляв Укрінформ, керована авіабомба влучила в цивільне підприємство у Харкові. Раніше було відомо про дев’ятьох постраждалих та одного загиблого.