Мандрівники з Тернопільщини прибули на дивані у столицю

Фото

Винахідник Аркадій Фішман та його супутниця у мандрах Олена Дунець подолали на дивані майже 600 кілометрів із міста Заліщики на Тернопільщині до Києва, щоб зібрати гроші для ЗСУ. Вони їхали на дивані, який понад рік тому сконструював Аркадій.

Про це винахідник телефоном повідомив кореспонденту Укрінформу.

«Ми радіємо, що нам вдалося подолати на дивані таку значну відстань і дістатися Києва. Звісно, це була важка подорож через спеку, також виникали побутові незручності. Та найбільше нас засмутило те, що ми не змогли зібрати необхідну суму коштів. На нашій банці зараз понад 205 тисяч гривень. А для виготовлення наземного дрона для евакуації поранених бійців і перевезення вантажів потрібно 400 тисяч гривень, на дрон для розмінування - 600 тисяч гривень. Ми сподівалися зібрати під час подорожі 2 мільйони гривень. Але ми не здаємося. До 6 липня ми залишаємося у Києві – будемо їздити містом, відвідувати знамениті локації і сподіваємося, що зможемо зібрати більше коштів на наземні дрони для наших захисників», - розповів Фішман.

Мандрівники з Тернопільщини прибули на дивані у Київ / Фото надані Аркадієм Фішманом та Оленою Дунець

Мандрівників протягом всієї поїздки підтримували люди, яких вони зустрічали дорогою, запрошували на ночівлю, пригощали їжею, допомагали з ремонтом дивана.

"Ми познайомилися з багатьма чудовими людьми. Крім того, навчилися робити багато речей під час поїздки на дивані. До прикладу, готувати яєшню, монтувати відео, давати інтерв'ю. Це був незабутній досвіт", - зазначив винахідник.

Читайте також: Британець пішки прийшов із Будапешта до Ужгорода, щоб мобілізуватися до ЗСУ

Він додав, що мандрівці на дивані з електродвигуном не завадили відключення світла. Лише одного разу на заправці їм не вдалося зарядити диван через відсутність електроенергії, але вже у наступному селі вони змогли це зробити.

Аркадій та Олена найбільше мріють відіспатися після 11-денної подорожі, а також зібрати 600 тисяч гривень на дрон-розміновувач. Підтримати мандрівників на дивані можна за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, диван на колесах їде з Тернопільщини до Києва. Винахідник збирає гроші на виробництво наземних дронів для наших військових.