Рятувальники за тиждень допомогли евакуюватися понад 500 цивільним на Донеччині

Інфографіка

На Донеччині рятувальники за минулий тиждень допомогли евакуюватися ще 502 цивільним, зокрема 304 мешканців вивезли із зони активних бойових дій та 198 особам допомогли дістатися до евакуаційного транспорту.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Головне управління ДСНС у Донецькій області.

«Протягом минулого тижня рятувальники евакуювали 304 людини із зони ведення активних бойових дій, в тому числі з м. Торецьк, с. Дружба, с-ща Нью-Йорк, Петрівка, Щербинівка та Північне Бахмутського району. Надали допомогу 198 особам в пунктах збору та посадки до евакуаційного транспорту», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що піротехніками ДСНС упродовж тижня обстежено на наявність вибухонебезпечних предметів 48,62 га території області, виявлено та знищено 161 одиницю ВНП.

тонни гуманітарного вантажу мешканцям прифронтових населених пунктів регіону. Також за цей час рятувальники підвезли 126 кубометри питної та 155 кубометра технічної води.

Читайте також: Екстрена евакуація: із Торецької громади за три дні вивезли 711 жителів

Крім того, рятувальники Донеччини за тиждень розвантажили та розвезли понад 65

Як повідомлялося, в Донецькій області російські загарбники з грудня 2023 року посилили обстріли населених пунктів, тому вирішено продовжити обов’язкову евакуацію населення.

На території Донеччини на початок червня 2024 року залишалося близько 472 тис. мешканців. Від початку повномасштабного вторгнення РФ у безпечні регіони з Донецької області евакуйовано понад 1 млн 415 тис. людей, з них понад 168,77 тис. дітей.

Фото ілюстративне / Вадим Філашкін