В Україні через негоду знеструмлений 191 населений пункт

Станом на ранок 3 липня через негоду залишається без світла 191 населений пункт у чотирьох областях. Через обстріли є знеструмлення у шести областях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

"Через негоду на 8:00 ранку залишається знеструмленим 191 населений пункт. З них 161 населений пункт – у Хмельницькій області, 20 – в Івано-Франківській, 6 – у Чернівецькій, 4 населені пункти – у Житомирській області", - йдеться у повідомленні.

Через обстріли упродовж доби були нові знеструмлення у Дніпропетровській, Харківській, Донецькій, Сумській, Чернігівській, Херсонській областях. Зокрема, на Чернігівщині внаслідок обстрілу було одномоментно знеструмлено 947 абонентів у 15 населених пунктах.

Міненерго також повідомляє, що енергетики упродовж доби заживили 3,2 тис. споживачів на Донеччині, понад 10,6 тис. - у Запорізькій області, 11,3 тис. - на Сумщині, 365 споживачів - на Харківщині. Крім того, відновлене енергопостачання споживачів у Харкові після удару авіабомби та у Херсоні після обстрілу.

З технологічних причин знеструмлено 1395 абонентів на Дніпропетровщині, 590 - у Запорізькій області, 277 - на Сумщині, 920 - на Чернігівщині, понад 6,7 тис. - на Київщині.

Читайте також: У середу Україна залучатиме аварійну допомогу для енергосистеми

Як повідомлялося, станом на ранок 2 липня через грозу залишалися без світла 245 населених пунктів у п'яти областях.