Карандєєв на Донеччині: Працюємо над визнанням закладів культури критичними для регіону

Фото

На Донеччині нині надважливо зберегти людей культури і забезпечити безперервність мистецької освіти.

Про це заявив в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв під час зустрічі з представниками сфери культури Слов’янської територіальної громади в межах робочої поїздки в Донецьку область, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу МКІП.

«Попри війну, життя у Слов’янську продовжується… Ми знаємо про проблеми релокованих закладів та тих, хто працює на прифронтовій території. Це питання евакуації музейних фондів, втрата кадрів та багато інших. Та попри все це, маємо продовжувати працювати. Саме культура створює картину місцевості. Сьогодні надважливо зберегти людей, забезпечити безперервність мистецької освіти наших дітей. Адже саме за їхнє майбутнє в Україні ми боремось», - наголосив Карандєєв.

Він закликав колег звертатись із конкретними запитами та пропозиціями до МКІП та підкреслив, що нині міністерство працює над тим, аби змінити підхід до бронювання працівників сфери, а також над визнанням закладів культури критичними для життєзабезпечення регіону.

Також, за даними пресслужби, у Слов’янську представники МКІП вшанували пам’ять загиблих захисників на Алеї пам’яті, яка була створена біля адміністративної будівлі Слов’янської міської військадміністрації й присвячена загиблим містянам – героям сучасної російсько-української війни.

На цій алеї вже увічнено пам’ять про 85 військовослужбовців Збройних сил України, Національної гвардії, волонтерів.

Як повідомлялося, у Донецькій області з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, за даними на березень 2024 року, окупанти зруйнували 377 закладів культури.

Читайте також: Дорогою у відрядження на Донеччину Карандєєв відвідав Харків

Водночас майже вся територія Луганської та значні частини територій Запорізької, Донецької та Херсонської областей досі залишаються тимчасово захопленими росіянами, що унеможливлює обрахунок точної кількості закладів культури, що постраждали під час бойових дій та захоплення.

Фото: МКІП