Поліція встановила сімох військових РФ, які вбивали жителів Бучі

Відео

Працівники Нацполіції встановили особи та оголосили підозру сімом російським військовим, які у березні 2022 року розстріляли чотирьох мирних жителів Бучі на Київщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Підозрювані воювали у різних підрозділах 234-го десантно-штурмового полку 76-ї десантно-штурмової дивізії повітряно-десантних військ ЗС РФ. Троє належали до командного складу, четверо займали рядові посади. Вік військових — від 19 до 29 років.

У ході слідства правоохоронці з’ясували, що підозрювані розстріляли чотирьох мирних жителів Бучі у березні 2022 року.

Тіла вбитих людей виявили після визволення міста. Всі загиблі були цивільними та не брали участі у збройному конфлікті. Справу щодо шістьох підозрюваних вже передано до суду.

Російським військовим інкримінують порушення законів та звичаїв війни, у тому числі поєднані з умисним вбивством цивільного населення (ч. 1 та ч. 2 ст. 438 КК України).

Правоохоронці продовжують розслідування злочинів, вчинених під час окупації Бучі. Триває робота зі встановлення усіх причетних до масових вбивств цивільного населення.

Читайте також: В Україні встановили особи росіян, які розстріляли автоколону на Житомирській трасі

Зазначається, що в рамках кримінального провадження прокурори спільно зі слідчими та оперативниками Нацполіції здійснили значний обсяг слідчих та розшукових дій: 2000 допитів потерпілих та свідків, 500 судових експертиз (судово-медичні, молекулярні, балістичні, вибухо-технічні, хімічні тощо), 400 різних оглядів, 120 слідчих експериментів та 130 упізнань осіб.

Нагадаємо, Буча перебувала під російською окупацією 33 дні. За цей час російські загарбники вчинили понад 1200 воєнних злочинів.