Нацполіція ліквідувала групу наркодилерів, яка діяла у столиці та двох областях

Фото, відео

Національна поліція припинила діяльність групи наркозбувачів, яка діяла на території столиці, а також у Київській та Вінницькій областях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція України.

Злочинна група у складі шістьох чоловіків збувала амфетамін, який виготовляла у власній нарколабораторії. Сума вилученого, за цінами чорного ринку, становить понад мільйон гривень.

Викрили незаконну діяльність злочинної організації оперативники Департаменту боротьби з наркозлочинністю спільно зі слідчими Головного слідчого управління Нацполіції під процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора.

Поліцейські встановили, що організував наркобізнес 37-річний житель Києва. Він залучив до злочинної діяльності ще п’ятьох місцевих жителів.

Для маскування діяльності організатор облаштував нарколабораторію у приватному будинку на Вінниччині та поставляв туди прекурсори. Крім того, він контролював рух отриманих грошей та розподіляв прибуток між учасниками групи.

Потужності лабораторії дозволяли зловмисникам виготовляти щомісяця понад 10 кг амфетаміну.

Поліцейські за силової підтримки бійців батальйону поліції особливого призначення ГУНП в м. Києві та тактико-оперативного реагування Департаменту патрульної поліції провели 13 одночасних обшуків та ліквідували нарколабораторію.

Під час слідчих дій вилучені амфетамін, канабіс, прекурсори, лабораторне обладнання, автівки, гроші, зброю та сотню набоїв.

Шістьох учасників поліцейські затримали.

Слідчі Нацполіції вже повідомили їм про підозру за ч. 1, 2 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній) та ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах, вчинені злочинною організацією) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання фігурантам запобіжних заходів. Їм загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині поліція викрила групу наркоторговців, яка діяла у трьох областях. За місяць зловмисники заробляли близько 300 тисяч гривень.