Лубінець під час поїздки на Тернопільщину представив уповноваженого з прав людини в області

Фото

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець під час робочої поїздки на Тернопільщину представив свого нового уповноваженого в області Олександра Криницького.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У кожній області України створене регіональне представництво, на чолі якого мій представник, включаючи території, які тимчасово під окупацією РФ. Сьогодні хочу відрекомендувати свого представника у Тернопільській області Олександра Криницького", - сказав Лубінець.

Під час зустрічі Лубінця з представниками влади та посадовцями у Західноукраїнському національному університеті він розповів про особливості роботи уповноваженого ВР з прав людини та закликав до розуміння повноважень свого представника.

Читайте також: До коаліції з повернення українських дітей уже приєдналися 40 країн - Лубінець

"Мій представник може у будь-який час без попередження заходити до будь-якого керівника, у місця закритого характеру, військові частини. Він буде напряму моніторити діяльність ТЦК та СП обласного і регіонального рівня, ми будемо реагувати, якщо права громадян України порушуються", - зазначив Лубінець.

Під час його зустрічі з представниками влади та посадовцями був присутній його колега омбудсмен Італії та регіону Лаціо Маріно Фарделлі, який вже вчетверте приїхав в Україну.

Як повідомляв Укрінформ, Лубінець закликав світ вимагати повернення тіл вбитих росіянами підлітків із Бердянська.