На Закарпатті під час перевірки документів чоловік поранив ножем прикордонника

Фото, відео

Житель села Буштино Закарпатської області відмовився надати документи для перевірки на контрольному посту і поранив ножем прикордонника Мукачівського загону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

За інформацією ДПСУ, 61-річний чоловік не виконав вимоги щодо зупинки автомобіля і намагався втекти від правоохоронців.

Коли його автомобіль заблокували, він залишився у салоні й почав крізь привідчинене вікно сперечатися із прикордонниками, називаючи їхні дії незаконними.

Водночас водій намагався створити максимум дискомфорту іншим учасникам дорожнього руху, заблокувавши дорогу.

Він сперечався з водіями й пасажирами інших транспортних засобів, викликав поліцію, а коли прибула слідчо-оперативна група, відмовився з нею спілкуватися.

Прикордонники намагалися затримати порушника, застосувавши фізичну силу та засоби, споряджені речовинами сльозогінної та дратівної дії. Проте водій не вийшов із салона автомобіля, а дістав ніж та постійно ним розмахував.

Чоловік також відмовився від допомоги медиків "швидкої" та води, яку пропонували прикордонники, бо вважав, що вона отруєна.

Після майже тригодинного перебування на контрольному посту прикордонники, застосувавши фізичну силу та кайданки, все ж затримали чоловіка.

Як поінформували у ДПСУ, порушник поранив ножем прикордонника Мукачівського загону, який повернувся з двох бойових ротацій з Донецької області.

Відео: ДПСУ

На затриманого був оформлений адмінпротокол за порушення прикордонного режиму та злісну непокору прикордонникам.

Також в Нацполіцію направлене повідомлення про виявлення в діях затриманого ознак кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Я зазначається, українське законодавство передбачає систему режимних заходів у прикордонній смузі та контрольованому прикордонному районі, крім того, певні режимні обмеження введені на період воєнного стану.

Читайте також: На Одещині затримали одразу 47 ухилянтів, які намагались нелегально перетнути кордон

Тому ДПСУ закликає виконувати вимоги правоохоронців. Якщо громадяни вважають, що такі дії незаконні, то варто оскаржувати їх у цивілізований спосіб.

Як повідомляв Укрінформ, в Одеській області військовий, прагнучи нелегально перетнути кордон з Молдовою, напав на прикордонника і спробував його душити, коли намагався втекти. Нападника застрелили.

Фото: ДПСУ