Росіяни минулої доби поранили вісьмох жителів Донеччини

Минулої доби, 20 липня, російські війська завдали поранень вісьмом жителям Донецької області.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Донецької обласної державної адміністрації Вадим Філашкін.

"За 20 липня росіяни поранили 8 жителів Донеччини", - зазначив Філашкін.

Він підкреслив, що загальна кількість жертв російських загарбників на Донеччині (2099 загиблих і 5464 поранені людини) подана без урахування Маріуполя та Волновахи.

"За добу поліція задокументувала 2652 удари по лінії фронту та житловому сектору. Пошкоджено 83 цивільних об’єкти – 35 житлових будинків, заклади освіти, підприємства, адмінбудівлі, магазини, АЗС, аптеку, транспортну й критичну інфраструктуру, 25 автомобілів", - йдеться у повідомленні поліції.

Обстрілів зазнали міста Костянтинівка, Курахове, Лиман, Покровськ, Селидове, Сіверськ, Торецьк, Часів Яр, селища Дробишеве, Новоекономічне, Ямпіль, села Вовченка, Діброва, Зоря, Новий Комар, Олександро-Калинове, Перше Травня, Роздольне.

На Торецьк росія скинула 13 авіабомб «КАБ-250», а також місто перебувало під обстрілом артилерії. Двоє мешканців травмовані, пошкоджено три багатоквартирних і 6 приватних будинків, торгове приміщення, об’єкт транспортної інфраструктури.

По Лиману окупанти вдарили чотирма бомбами «КАБ-250» - поранили цивільну особу, пошкодили заклад освіти, офісне приміщення, аптеку та газопровід. У Селидовому внаслідок удару дроном поранено мирного жителя, пошкоджено АЗС та цивільне авто.

Ямпіль росіяни атакували з артилерії – травмували людину, пошкодили три приватних оселі. Двоє поранених людей - у Часовому Яру, ще один мешканець – у Сіверську.

По Покровську та Першому Травня війська РФ випустили 11 ракет із ЗРК «С-300», руйнувань зазнали 9 будівель і 19 цивільних автомобілів. У Роздольному внаслідок потрійного авіаудару бомбами «КАБ-250» - 15 пошкоджених домівок і 5 авто.

"Всього за добу росіяни 48 разів обстріляли населені пункти Донеччини. Зокрема, в Іллінівській громаді пошкоджені 8 об'єктів: 4 в Олександро-Калиновому і 4 в Зорі. У Костянтинівці пошкоджено будинок. У Кураховому обстріляно приватний сектор і територію агропідприємства, у Вовченці — промзону", - повідомив у Телеграмі начальник Донецької ОВА Вадим Філашкін.

Читайте також: Унаслідок російських обстрілів у Херсоні поранені чотири жінки

Як повідомляв Укрінформ, упродовж 19 липня росіяни вбили на Донеччині одну людину і ще шістьох поранили.