У Бердичеві відбулися урочистості Матері Божої святого скапулярія, які очолив держсекретар Ватикану

Фото

У Бердичеві на Житомирщині відбулися щорічні урочистості Матері Божої святого скапулярія, які очолив державний секретар Святого Престолу кардинал П’єтро Паролін.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Бердичівська міська рада.

«Бердичів приймав традиційні щорічні урочистості Матері Божої святого скапулярія. Святкову євхаристію, що відбулася у Всеукраїнському санктуарії Матері Божої святого скапулярія очолив папський легат – державний секретар Святого Престолу і Ватикану, кардинал П’єтро Паролін. Участь в урочистостях взяли апостольський нунцій в Україні архієпископ Вісвальдас Кульбокас, духовенство Римсько-католицької церкви в Україні, представники дипломатичних кіл іноземних держав, представники влади, делегації міст-партнерів Бердичева, віряни, паломники. Вперше у католицькій святині побував глава Української греко-католицької церкви блаженніший Святослав Шевчук», - йдеться у повідомленні.

Як зауважив кардинал Паролін, нині церква просить у своїх молитвах про те, аби навернути до Господа серця тих, хто ступив на шлях насильства й смерті. Він закликав не втрачати надію та віру у Бога.

Під час урочистостей костелу Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії, при якому діє Всеукраїнський санктуарій Матері Божої святого скапулярію, надано статус «Мала базиліка».

До цього часу в Україні діяло чотири храми з титулом «Мала базиліка» – базиліка Успіння Пресвятої Діви Марії у Львові (катедра), базиліка Воздвиження Всечесного Хреста у Чернівцях, базиліка св. Апостола Петра в Одесі, базиліка Зарваницької Матері Божої (УГКЦ).

Читайте також: Кардинал Дзуппі приїде з візитом в Україну

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар Святого Престолу кардинал Паролін перебуває в Україні з візитом, метою якого є надання українській святині - Всеукраїнському санктуарію Пречистої Діви Марії в Бердичеві - статусу малої базиліки та вираження тієї уваги, яку Папа Римський Франциск приділяє ситуації в Україні.

Фото: Бердичівська міськрада