Проєкт USAID «Говерла» передає українським громадам 136 деревоподрібнювачів

Фото

Проєкт Агенства США з міжнародного співробітництва USAID «Говерла» передає 93 громадам з 11 областей України 136 деревоподрібнювачів для підготовки альтернативних джерел тепла на зиму.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, передача перших подрібнювачів деревини відбулася у вівторок у Києві.

Заступник керівника USAID «Говерла» Марʼян Юкіч під час церемонії заявив, що ця передача є частини зусиль проєкту з надзвичайного реагування, який в результаті зібрав обладнання на суму 27 млн доларів, що було передано громадам-партнерам в Україні в 2022-2024 роках.

«Ці деревоподрібнювачі відіграватимуть ключову роль у підготовці деревини для опалення взимку та забезпечать громадам надійне джерело ресурсів, тоді як російські ракети бʼють по обʼєктам енергоінфраструктури. Ці шредери також допоможуть покращити публічні простори, ландшафт», – зазначив він.

Читайте також: У Херсоні домовилися з USAID про поставку газопоршневих генераторів

Деревоподрібнювачі стануть у нагоді при прибиранні після ракетних атак, зауважила заступниця директора Відділу програм з розвитку демократії та врядування Місії USAID в Україні Енн Хоппер.

Очільники громад зі свого боку підкреслили, що якщо раніше вони вивозили гілки на сміття, то тепер будуть їх подрібнювати і використовувати для опалення.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні цього року USAID передало КП «Київтеплоенерго» 30 пересувних котелень на випадок надзвичайних ситуацій, спричинених атаками Росії.