На Миколаївщині ідентифікували військового РФ, який жорстоко поводився із цивільними

На Миколаївщині ідентифікували російського військового, який жорстоко поводився із цивільними під час окупації частини області.

Про це повідомляє Миколаївська обласна прокуратура у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Ідентифіковано російського військового, який жорстоко поводився із цивільними під час окупації частини Миколаївщини. ️За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури російському військовослужбовцю повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України)", - йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначають, що підозрюваний був командиром відділення другого розвідувального взводу першої розвідувальної роти 205-ї окремої мотострілецької козачої бригади РФ.

️За даними слідства, підозрюваний разом з невстановленими військовослужбовцями РФ під час тимчасової окупації Баштанського району ув’язнив чотирьох місцевих жителів та застосовував до них фізичне та психологічне насильство.

Читайте також: На Миколаївщині викрили агентку ФСБ, яка коригувала удари по Очакову

Він принижував їхню честь і гідність, створював неналежні умови утримання, одному з потерпілих погрожував зґвалтуванням з метою отримання відомостей про місцевих жителів - колишніх учасників АТО (ООС) та фактів їх взаємодії з ЗСУ.

Як повідомлялося, на деокупованій території Миколаївщини правоохоронці задокументували жорстоке поводження з цивільним населенням та встановили факт умисного вбивства військовослужбовцями РФ 74-річного місцевого мешканця.