СБУ направила до суду справу проти «заступниці міністра» на окупованій Луганщині

Високопосадовиці «міністерства цифрового розвитку, зв’язку та масових комунікацій ЛНР» загрожує до 10 років ув’язнення за співпрацю з російськими окупантами.

Про це 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«За матеріалами СБУ до 10 років позбавлення волі загрожує «заступниці цифрового міністра ЛНР», яка впроваджує російські медіатехнології. Служба безпеки України завершила досудове розслідування щодо очільниці т.зв. «министерства цифрового развития, связи и массовых коммуникаций ЛНР», - ідеться в повідомленні.

Встановлено, що у липні 2023 року окупанти призначили мешканку Луганська Олександру Веселову «и.о. министра», пізніше вона отримала посаду «замминистра», яку обіймає дотепер, зазначили в СБУ.

До початку широкомасштабної війни фігурантка співпрацювала з ворогом в окупаційному «минкомсвязи ЛНР». Крім того, вона пройшла вишкіл за російською програмою «мастерская новых медиа» з підготовки фахівців у сфері пропагандистських медіатехнологій.

Читайте також: По 8 років ув’язнення отримали двоє іноземців, які шпигували в Одесі для ФСБ

Наразі вона займається інтеграцією тимчасово окупованої Луганщини в інформаційний простір РФ та впровадженням російських технологій маніпуляції свідомістю масової аудиторії.

Обвинувальний акт за ч. 5 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність) скеровано до суду. «Високопосадовицю ЛНР» оголошено у розшук. Їй загрожує до 10 років тюрми.

Як повідомляв Укрінформ, до восьми років колонії заочно засудили чиновника-колаборанта з Луганщини.