Дев’ять громад передали вже ₴11 мільйонів для Бурштина, щоб вчасно розпочати опалювальний сезон

Вже 9 громад скерували майже 11 млн грн для Бурштина, що на Прикарпатті, де через російські обстріли під загрозою опинився опалювальний сезон.

Про це на пресконференції повідомив виконавчий директор Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України Юрій Стефанчук, відповідаючи на питання кореспондента Укрінформу щодо підтримки громад для Бурштина, де через російські обстріли ТЕС під загрозою опинився опалювальний сезон.

«Вже 9 територіальних громад прийняли рішення допомогти Бурштину. З місцевих бюджетів Прикарпаття - це близько 980 тис. грн. Ще 10 млн грн скерувала Київська міська рада… Маємо розуміти, що забезпечення теплом бурштинців - це потрібно повністю переробити систему опалення, яка була раніше», - сказав Стефанчук.

За його словами, ця ініціатива має назву «Взаємодопомога громад в критичних ситуаціях».

«Проблема, яку озвучив міський голова Бурштина, сягає близько 100 млн грн», - додав Стефанчук.

Він зауважив, що наступне правління Івано-Франківське регіональне відділення АМУ має намір провести у Бурштині, щоб почути більш детальну потребу громади.

Читайте також: Всі енергоблоки Бурштинської та Ладижинської ТЕС пошкоджені через атаку 22 березня - ДТЕК

Ініціативу «Взаємодопомога громад в критичних ситуаціях» впровадили рішенням позачергових загальних зборів Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України від 27 червня 2024 року. Мета - підвищення резистентності територіальних громад Прикарпаття в умовах кризових ситуацій природного, техногенного або військового характеру, що є запорукою сталого функціонування місцевого самоврядування.

Як повідомляло агентство, на Прикарпатті починають будувати котельні через значні руйнування Бурштинської ТЕС.

Раніше стало відомо, що Бурштинська ТЕС після російських атак не підлягає відновленню.