СБУ викрила ще двох «депутатів» т. зв. «народної ради ЛНР», матеріали скерували до суду

Служба безпеки України скерувала до суду матеріали щодо двох «депутатів парламенту» т. зв. «ЛНР», викритих на сприянні ворогу.

Про це 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях повідомило в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Слідчі Служби безпеки скерували до суду обвинувальні матеріали щодо двох «депутатів» угруповання «ЛНР», які сприяють ворогу в анексії українських територій. Обидва правопорушники обвинувачуються в колабораціонізмі за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, однією з колаборанток є голова наглядової ради ПАО «Луганск-Нива» Зинаїда Надьон. Загарбники в серпні минулого року внесли її до списку кандидатів у «депутати народної ради ЛНР першого скликання» від партії «Единая Россия».

За результатами псевдовиборів фігурантка отримала місце в незаконному «парламенті» і розпочала «депутатську роботу» із сприяння агресору в т. зв. «інтеграції» окупованих територій.

Також наразі на розгляді в суді перебувають матеріали завершених кримінальних проваджень щодо участі Надьон в організації окупаційного референдуму (ч.2 ст.110, ч. 5 ст.111-1 КК України) та щодо фінансування окупаційної адміністрації РФ на Луганщині (ч.1 ст.110-2 КК України).

Ще одним обвинуваченим є екс-секретар Луганської міської ради від забороненої в Україні Партії регіонів Валерій Галінкін.

Правопорушник також погодився балотуватись до незаконної «народної ради ЛНР» від «Единой России» та очікувано «виграв вибори».

Зловмисник голосував за низку антиукраїнських рішень, спущених кураторами з РФ.

Читайте також: СБУ затримала колаборанта, який «відрізав» у Куп'янську інтернет й українське ТБ

Правопорушників оголошено у розшук. Їм загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Розслідування проводило ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Процесуальне керівництво здійснювала Луганська обласна прокуратура.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ скерувала до суду справу щодо колаборантів-пропагандистів із «ЛНР».