Поліція Києва викрила псевдоволонтерку, яка збирала «донати» нібито для ЗСУ

Столичні правоохоронці викрили псевдоволонтерку, яка ошукувала громадян під приводом збору коштів на генератори й автомобілі для українських захисників.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Головне управління Національної поліції у місті Києві.

Фігуранткою є 28-річна жителька Київської області.

Встановлено, що зловмисниця публікувала в закритих групах одного з месенджерів реальні звернення від військовослужбовців про потреби для їхніх підрозділів, але вказувала при цьому номер власної банківської картки та банківського рахунку.

На сьогодні слідству відомо про вісьмох потерпілих, які переказали на відкриті жінкою рахунки близько 20 тисяч гривень. Отримані кошти псевдоволонтерка витратила на власний розсуд.

У результаті обшуку за місцем проживання фігурантки правоохоронці вилучили речові докази, які підтверджують її протиправну діяльність, а саме телефони з переписками та банківські картки.

Читайте також: В Україні викрили схему з розкрадання ₴138 мільйонів, виділених на армію

Зловмисниця отримала підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій із використанням електронно-обчислювальної техніки. Їй загрожує до восьми років тюрми.

Розслідування триває. Правоохоронці продовжують встановлювати повне коло потерпілих й остаточну суму збитків.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві директорку благодійного фонду підозрюють у привласненні близько 10,5 млн гривень, які призначалися для придбання дронів для ЗСУ.