Депутати Івано-Франківська вимагають від Ради заборонити УПЦ МП

Звернення

Депутати Івано-Франківської міської ради вимагають від Верховної Ради заборонити діяльність УПЦ МП і проголосувати за відповідний законопроєкт у цілому.

Про це йдеться у зверненні Івано-Франківської міської ради, передає Укрінформ.

«Ми, депутати Івано-Франківської міської ради, звертаємося до Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука та голів депутатських фракцій та груп у Верховній Раді України з вимогою розглянути в другому читанні та проголосувати за законопроєкт № 8371 «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій»… Заборона діяльності московського патріархату є необхідною для захисту українського суспільства від зовнішнього впливу та загроз, які він несе», - зазначають у зверненні депутати міської ради Івано-Франківська.

Народні обранці переконані, що це питання є нагальним і принциповим у сфері національної безпеки.

Читайте також: СБУ затримала священника УПЦ МП, який готував удари по ешелонах Сил оборони на Харківщині

«Московський патріархат, маючи тісні зв'язки з російським урядом і спецслужбами, десятиліттями використовується як інструмент впливу на внутрішні справи нашої країни. Через пропаганду та дезінформацію, які поширюються його представниками, створюється небезпека дестабілізації суспільства та підриву державного суверенітету», - переконані місцеві обранці.

Вони закликали народних обранців об'єднатися навколо цієї ініціативи та підтримати зусилля, спрямовані на захист країни від зовнішніх загроз.

Читайте також: Законопроєкт про заборону УПЦ МП розглянуть на найближчому засіданні Ради - Потураєв

«В умовах складної політичної ситуації, деякі депутати використовують свій мандат для захисту і просування інтересів держави-агресора. Такі дії, зокрема, і виражаються у саботажі законопроєктів, які спрямовані на захист національних інтересів України. Імена таких осіб має знати вся країна. Це стане також боротьбою і проти внутрішньої п’ятої колони», - переконані франківські обранці.

Як повідомляв Укрінформ, законопроєкт про заборону УПЦ МП розглянуть на найближчому засіданні Ради.