В Україні через бойові дії та техпорушення знеструмлені 492 населених пункти

Станом на 5 серпня енергетики відновили електропостачання 2 544 споживачам, які були знеструмлені через бойові дії та технологічні порушення. Без світла залишаються 492 населених пункти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

"Минулої доби енергетики відновили живлення для 2 544 споживачів, яких було знеструмлено внаслідок бойових дій та технологічних порушень. Загалом через бойові дії та техпорушення на ранок залишаються без електропостачання 492 населених пункти", - йдеться у повідомленні.

У Донецькій області через бойові дії знеструмлювалось декілька підстанцій, побутові споживачі, а також шахта. На момент інциденту в шахті перебував 21 працівник. Усіх вивели на поверхню. Живлення відновлено.

У Дніпропетровській області внаслідок бойових дій знеструмлювались підстанції, водоканал та місцева промисловість. Живлення відновлено для всіх споживачів. Крім того, на Дніпропетровщині через негоду знеструмлений один населений пункт.

Читайте також: Село на Херсонщині внаслідок атаки РФ частково залишилося без електрики та води

У Львівській області частково знеструмлювалась високовольтна підстанція, побутові споживачі, а також залізниця (порушень руху потягів не було). Живлення для всіх споживачів відновлено.

Зазначається, що експорт електроенергії не відбувається та не передбачається.

У Міненерго закликали для підтримки стабільної роботи енергосистеми раціонально та ощадливо використовувати електроенергію, особливо у пікові години – з 7:00 до 11:00 та з 17:00 до 22:00.

Як повідомлялося, у понеділок, 5 серпня, відключення електроенергії не передбачаються.