Прикордонники затримали шістьох ухилянтів, які через Тису прагнули потрапити до Румунії

Фото, відео

Прикордонники затримали групу ухилянтів у рятувальних жилетах при спробі переплисти Тису.

Про це повідомили у ДПСУ, передає Укрінформ.

"Ані рятувальні жилети, ані глибока ніч не допомогли шістьом «водолазам» переплисти Тису, руслом якої пролягає державна межа з Румунією. Один з них житель Дніпропетровщини, решта – закарпатці", - йдеться у повідомленні.

В ДПСУ зазначили, що близько 2-ї години ночі за 200 метрів до кордону чоловіків зупинив прикордонний патруль відділу «Тячів» Мукачівського прикордонного загону.

"Намагаючись уникнути відповідальності за вчинене правопорушення, а також зустрічі з охоронцями держрубежу, чоловіки спробували втекти. Щоб припинити правопорушення, військовослужбовці здійснили попереджувальні постріли, у результаті чого втікачів було зупинено", - повідомили у прикордонному відомстві.

В ДПСУ нагадали, що від початку повномасштабного вторгнення Тиса вже забрала життя щонайменше чотирьох десятків чоловіків.

Стосовно затриманих, дехто з яких встиг віддати переправникам по 3,5 тисячі доларів, складено протоколи про адмінправопорушення, передбачені ст. 204-1 КУпАП (незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України) та ст. 185-10 (злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України).

Читайте також: На Тернопільщині депутат переправив за кордон 74 військовозобов’язаних під виглядом волонтерів

Справи скеровано до суду. Коло осіб, причетних до організації незаконного переправлення чоловіків, наразі встановлюється.

Як повідомляв Укрінформ, на Закарпатті затримали депутата міської ради в прикордонному містечку Берегові, чоловік переправляв ухилянтів за кордон за грошову винагороду.