СБУ затримала фітнес-тренера за підпал шести військових автівок у Києві, Дніпрі та Одесі

Служба безпеки спільно з Нацполіцією затримала поплічника ФСБ 32-річного фітнес-тренера, який за кілька днів намагався підпалити шість військових машин у Одесі, Дніпрі та Києві.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

За даними контррозвідки СБУ, найбільше ворога цікавили військові позашляховики, пікапи та мультівени.

Спецслужби РФ дистанційно залучили фітнес-тренера з Одеси, який шукав в інтернеті швидкий заробіток.

Переїжджаючи з одного міста у інше, фігурант протягом декількох днів намагався знищити 6 транспортних засобів Сил оборони у Києві, Одесі та Дніпрі.

Задокументовано як зловмисник підпалив мультівен Збройних сил України в Києві. Для цього він прибув з портового міста до столиці, де на одну добу орендував квартиру.

Після виявлення потенційної цілі та її погодження з російським куратором його агент придбав легкозаймисту рідину та сірники.

Маскуючись під темним одягом та капелюхом, фігурант вночі прибув до припаркованого військового авто, підпалив його та відзняв загоряння на камеру свого телефону.

Відео з місця злочину потрібне було спецслужбі РФ для проведення інформаційно-психологічних спецоперацій про нібито наявність проросійського підпілля в столиці України.

Читайте також: У Харкові двоє ремонтників коригували ворожі удари по позиціях ЗСУ та мобільних антидронових групах

За аналогічним алгоритмом ворожий агент планував діяти на території міст мільйонників.

Правоохоронці встановили місце переховування зловмисника в Одесі та затримали його.

З’ясовано, що фігурант був на прямому зв’язку з представником Головного управління Генштабу Збройних сил РФ (більш відомого як ГРУ).

Саме від нього агент отримував завдання та інструкції щодо їхнього виконання, зокрема способів вчинення підпалів та методів конспірації.

Під час обшуків у помешканні затриманого вилучено мобільний телефон із доказами його комунікації з російським ГРУ.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років ув'язнення. Вирішується питання щодо додаткової кваліфікації злочинних дій фігуранта.

Читайте також: На Одещині затримали російського агента - готував підпали будівель ТЦК та релейних шаф залізниці

Як повідомляв Укрінформ, В Одеській області контррозвідка Служби безпеки України затримала російського агента, серед завдань якого було вчинення підпалів на об’єктах Сил оборони та Укрзалізниці.

Фото: СБУ