На Миколаївщині понад 200 енергетичних обʼєктів отримали різні рівні захисту - Кім

На Миколаївщині для понад 200 енергетичних обʼєктах створено різні рівні захисту.

Про це під час брифінгу повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, передає кореспондент Укрінформу.

«Понад 200 обʼєктів на Миколаївщині захищено різними рівнями захисту. Цією роботою ми займаємося, починаючи з 2022 року», – сказав Кім.

При цьому він не конкретизував, яким чином захистили ці обʼєкти, щоб не провокувати росіян, які постійно намагаються кудись поцілити.

Очільник ОВА також наголосив, що у разі нового застосування відключень у Миколаївській області світло вимикатимуть не більше, ніж на 2 години, бо регіон отримає більше лімітів на споживання електроенергії.

«Миколаївщина генерує, окрім атомної станції, близько 600 МВт потужностей. Плюс ще 170 з вітру, сонця тощо і т.д. Наше постійне споживання становить близько 360 МВт, а на зараз є ліміти лише 120 МВт. Тому нам пообіцяли їх збільшити до такого рівня, щоб відключення, якщо вони будуть, тривали десь не більше двох годин», – сказав Кім.

Читайте також: Уряд спростив ввезення енергетичних товарів в Україну

При цьому він додав, що враховуватимуть те, що в області багато критичної інфраструктури, проблеми з водою, очисними спорудами. А також є місто Южноукраїнськ, де немає газу, зате є атомна станція.

Як повідомляв Укрінформ, регіони, які під час дії графіків відключень не виконували команди диспетчера на обмеження, будуть притягнуті до відповідальності.

Фото: ОП