Суд дав 15 років тюрми зраднику, який наводив російські КАБи на захисників Покровська

Суд призначив покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна російському агенту, який коригував бомбові удари загарбників по Силах оборони України на Покровському напрямку.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Служба безпеки України

Засудженим є житель Мирнограда Донецької області. Федеральна служба безпеки РФ дистанційно завербувала його через інтернет.

Чоловік передавав російським загарбникам геолокації українських штабів та опорних пунктів на Покровському напрямку. Також «під прицілом» були вогневі позиції реактивної артилерії і пункти базування бронетанкової техніки Збройних сил України.

Щоб отримати розвіддані, агент обходив прифронтову територію, де відстежував позиції українських захисників, після чого робив відповідні позначки на гугл-картах та пересилав їх своєму куратору з ФСБ.

Читайте також: Наводив «Ланцети» і шукав ППО: затримали російського коригувальника ударів по Миколаєву

За переданими фігурантом координатами росіяни готували прицільні удари із застосуванням керованих авіаційних бомб.

СБУ затримала зрадника в січні поточного року. Одночасно були проведені комплексні заходи для убезпечення позицій Сил оборони.

Правоохоронці зібрали на затриманого доказову базу. Суд визнав його винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України – державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану.

Як повідомляв Укрінформ, до 15 років за ґратами засудили зрадника, який передав ФСБ дані про тренувальний центр Збройних сил України в Харківській області.

Фото: СБУ