У Черкасах відкрили офіс «Зроблено в Україні»

Фото

У Черкасах запрацював перший у регіоні офіс «Зроблено в Україні».

Про це повідомила Державна служба зайнятості, передає Укрінформ.

«Це перший в регіоні офіс Всеукраїнської платформи «Зроблено в Україні», в якому як діючі, так і майбутні підприємці зможуть отримати інформацію та консультації про урядові програми та ініціативи з підтримки бізнесу, міжнародні та регіональні програми», - йдеться в повідомленні.

Фахівці офісу також супроводжують під час написання бізнес-планів, заповнення та подачі заявок на отримання гранта.

Читайте також: У Харкові відкрився перший в регіоні офіс «Зроблено в Україні»

Це вже 20-й офіс в Україні, який відкрито на базі центру зайнятості. Загалом за пів року дії проєкту фахівці офісів надали вже понад 5 тис. консультацій з різних питань.

За словами директора Черкаського обласного центру зайнятості Олександра Джура, на підтримку бізнесу в регіоні за урядовими грантовими програмами залучено майже 114 млн грн.

З початку дії грантової програми «Власна справа», яка стартувала у липні 2022 року, в області вже 447 підприємців отримали схвальне рішення на отримання мікрогранта до 250 тис. грн для власного бізнесу. Ще 25 переможців визначено за грантовою програмою для ветеранів та другого з подружжя, що передбачає отримання коштів у розмірі до 1 млн грн.

Як повідомлялося, за пів року роботи програми «Зроблено в Україні» видано 50 млрд грн кредитів, 350 млн грн грантів, 100 млн грн компенсацій.

Фото: Державна служба зайнятості