На Київщині землі ландшафтного парку «Трахтемирів» повернули у комунальну власність

У Київській області прокурори в суді добилися витребування з приватної власності земельної ділянки регіонального ландшафтного парку «Трахтемирів» та повернення її в комунальну власність Ржищівської міської ради.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Офіс генерального прокурора.

Площа згаданої ділянки становить два гектари, ринкова вартість перевищує 72 млн гривень.

«Суд погодився з доводами прокуратури про те, що у 2014 році Головне управління Держземагентства у Київській області протиправно відвело громадянам у приватну власність спірні ділянки під виглядом земель сільськогосподарського призначення», – зазначили в ОГП.

У відомстві наголосили, що перебування згаданої ділянки у приватній власності заборонене законодавством, адже ця земля належить до природно-заповідного фонду та розташована в межах ландшафтного парку.

На сьогодні прокуратура забезпечує виконання рішення суду.

Читайте також: На Хмельниччині у власність держави повернули землі поселення II-V століття

За інформацією ОГП, станом на цей час органи прокуратури Київської області вже забезпечили повернення державі 12 земельних ділянок загальною площею 22,25 га, незаконно відведених у приватну власність за рахунок території вказаного об’єкта природно-заповідного фонду.

Як повідомляв Укрінформ, суд повернув у державну власність землі в Обухівському районі Київської області вартістю понад 840 млн грн, якими незаконно володів екслідер нині забороненої партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктор Медведчук.

Фото з сайту ОГП