Активна фаза будівництва метро на Виноградар має розпочатися у жовтні - КМДА

Вже у жовтні має розпочатися активна фаза будівництва метро на Виноградар.

Про це повідомляє пресслужба КМДА, передає Укрінформ.

«КП «Київський метрополітен» уклало договір на продовження робіт із будівництва Сирецько-Печерської лінії метрополітену в напрямку житлового масиву Виноградар із ТОВ «Група компаній «Автострада». Умови договору не передбачають передоплати. Компанія виконуватиме підрядні роботи власним коштом. І лише після перевірки державною експертизою якості виконаних робіт здійснюватиметься оплата. Наразі є низка питань щодо фіксування незавершених робіт, передачі будівельних майданчиків та обладнання новому підряднику. Нині триває оформлення всіх дозвільних документів, передбачених законодавством. Після цього, орієнтовно в жовтні, розпочнуться будівельні роботи. Основний об’єм припаде на 2025 рік", – сказав директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор.

За його словами, 30% робіт уже виконані. І при належному фінансуванні метро на Виноградар може бути реалізоване за 30 місяців. При цьому терміни будівництва можуть збільшуватися з огляду на повномасштабну війну, інфляцію та людський фактор. Зокрема, якщо підрядник відставатиме від строків, до нього застосовуватимуть штрафні санкції.

Читайте також: Метро на Виноградар: київська підземка підписала договір на будівництво з новим підрядником

Кандибор також зазначив, що «Група компаній «Автострада» вже добре зарекомендувала себе на аварійно-відновлювальних роботах на перегоні між станціями метро «Деміївська» – «Либідська».

Як повідомляв Укрінформ, у січні цього року Північний апеляційний господарський суд скасував ухвалу, яка спричиняла затягування розгляду справи про розтрату коштів під час будівництва метро на Виноградар.

Фото ілюстративне