На Одещині затримали двох підлітків, які на замовлення росіян підпалювали релейні шафи залізниці

Фото

В Одеській області затримали двох 18-річних юнаків і 15-річну дівчину, які вчергове намагалися підпалити релейну шафу залізниці.

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України, передає Укрінформ.

Двох 18-річних юнаків і 15-річну дівчину затримали безпосередньо під час чергової диверсії за завданням росіян.

Спілкування підлітків із російськими спецслужбами відбувалося через соцмережі. Росіяни надсилали їм завдання для отримання розвідувальної інформації про розташування об’єктів Сил оборони та заподіяння шкоди обороноздатності України. Ідеться про підпали релейних шаф на залізниці, фіксування результатів обстрілів, дискредитування роботи територіальних центрів комплектування. Після отримання доказів виконання замовлення російські куратори давали підліткам незначну винагороду.

Усім затриманим оголосили підозри за ч. 2 ст. 28 Кримінального кодексу України (вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та ч. 2 ст. 113 КК України (диверсія).

Читайте також: На Чернігівщині нейтралізували російську ДРГ, яка підпалювала об’єкти Укрзалізниці

Підозрюваним може загрожувати довічне позбавлення волі.

Їм обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ викрила в Херсоні російських агентів, які збирали дані про Сили оборони і посадовців обласної військової адміністрації.