На Дніпропетровщині росіяни атакували підстанцію дронами, поранений співробітник ДСНС

У Дніпропетровській області внаслідок удару російських безпілотників по підстанції поранення дістав працівник Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України, передає Укрінформ.

Минулої доби, 17 серпня, енергетики відновили живлення для 5 тисяч 512 споживачів, знеструмлених внаслідок бойових дій.

Загалом через бойові дії і техпорушення на ранок 18 серпня залишаються без електропостачання 485 населених пунктів.

У Донецькій області через обстріл однієї із підстанцій пошкоджене обладнання. Також через бойові дії знеструмлювалася підстанція, побутові споживачі та шахта. На момент інциденту людей у шахті не було, зазначили в Міненерго.

У Дніпропетровській області внаслідок атаки російських безпілотників на підстанцію виникла пожежа. Під час ліквідації наслідків ворог завдав повторного удару, внаслідок чого поранення отримав працівник ДСНС. Пожежа ліквідована. Також в області через технологічні порушення короткостроково вимикалась повітряна лінія.

У Київській області під час повітряної тривоги вимикалась повітряна лінія. Її включили в роботу, зазначили в Міненерго.

Читайте також: На Дніпропетровщині ворог минулої доби обстріляв Нікополь і Марганецьку громаду

У Хмельницькій області з технологічних причин вимикалась повітряна лінія. Живлення відновлено.

У Донецькій області упродовж доби 17 серпня на двох шахтах зупинялась робота вентиляційних систем. На момент інциденту в шахтах перебували 45 працівників. Усіх вивели на поверхню. Вентиляційне обладнання було оперативно запущено в роботу.

У Міненерго підкреслили, що експорт електроенергії не відбувається і не передбачається.

Як ідеться в повідомленні, 18 серпня відключення електроенергії не плануються. Про будь-які зміни з енергопостачанням в міністерстві радять дізнаватись на офіційних ресурсах обленерго.

Ситуація в енергосистемі залишається складною через значні пошкодження енергетичних об’єктів внаслідок масованих ворожих атак на енергетику. Було втрачено 9 ГВт генеруючих потужностей, і наразі росіяни продовжують щоденно обстрілювати енергетичну інфраструктуру.

Триває масштабна ремонтна кампанія та відновлення енергооб’єктів для підготовки до осінньо-зимового періоду.

Читайте також: Унаслідок ранкового обстрілу селища Степанівка на Херсонщині поранений чоловік

В Міненерго також закликали раціонально та ощадливо використовувати електроенергію, особливо у пікові години навантаження - з 7:00 до 11:00 та з 17:00 до 22:00, що допомагає енергосистемі працювати більш стабільно.

Як повідомляв Укрінформ, починаючи із 17 серпня очікується збільшення споживання електроенергії через спеку, що може змусити енергетиків застосовувати графіки відключень.

Фото ілюстративне