Війська РФ за добу вбили на Донеччині трьох цивільних, ще дев'ятьох поранили

Оновлено

У Донецькій області внаслідок обстрілів минулої доби загинули троє цивільних, дев'ятеро людей зазнали поранень.

Про це повідомив начальник Донецької ОВА Вадим Філашкін у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"За 18 серпня росіяни вбили 3 жителів Донеччини: у Мирнограді, Торецьку і Розливі. Ще 9 людей в області за добу дістали поранення", - написав очільник ОВА.

Згідно з оприлюдненою ним інфографікою, загалом від початку повномасштабного вторгнення в області загинули 2164 людини та 5675 осіб дістали поранення. Загальна кількість жертв вказана без урахування Маріуполя та Волновахи.

Згодом поліція Донеччини уточнила, що російські війська за минулу добу, 18 серпня, здійснили 2806 обстрілів Донецької області, у результаті руйнувань зазнали 58 цивільних об’єктів.

Зазначено, що окупанти атакували 12 населених пунктів: міста Гірник, Костянтинівка, Мирноград, Торецьк, селища Велика Новосілка, Курахівка, села Ганнівка, Діброва, Лисівка, Новоукраїнка, Розлив, Торецьке.

Зокрема, п’ять разів ворог обстріляв Мирноград – авіабомбою «КАБ-500» з модулем УМПК, РСЗВ «Смерч», артилерією та дроном. Один мирний житель загинув і один отримав поранення. Пошкоджено 19 приватних осель, адмінбудівлі та нежитлові приміщення, автомобіль.

По селу Розлив росіяни вдарили з РСЗВ «Торнадо-С», де вбили людину, ще одну поранили. Пошкоджено сім приватних будинків, автомобіль, лінію електропередач.

За інформацією правоохоронців, наразі місто Торецьк – у вогні, є інформація про одного загиблого та одного пораненого мешканців.

Четверо цивільних осіб дістали травми внаслідок обстрілу Новоукраїнки, пошкоджено приватну оселю та авто.

Костянтинівку російські загарбники накрили з артилерії, у результаті є поранений, пошкоджено будинок, гаражі, комунікації. Також через ворожі атаки постраждав житель Гірника.

Велика Новосілка зазнала ударів бомбою «КАБ-500» з модулем УМПК і дроном – пошкоджено шість приватних будинків і об’єкт соціальної інфраструктури.

Відкрито кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Жителям прифронтової Донеччини доправили допомогу від міжнародних організацій

Як повідомлялося, ввечері 18 серпня армія РФ обстріляла селище РозливВеликоновосілківської громади Донецької області, внаслідок чого одна людина загинула і одна поранена.