Зеленська відвідала регіональний медичний центр родинного здоров’я у Дніпрі

Фото, відео

Дружина Президента України Олена Зеленська відвідала Регіональний медичний центр родинного здоров’я у Дніпрі.

Про це Зеленська повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Перебуваючи у Дніпрі, не могла не відвідати й цю клініку. Познайомилася із її працівниками та пацієнтами, гендиректором Олексієм Власовим», - зазначила перша леді.

За її словами, це «друга після київського «Охматдиту» лікарня, куди приїздять з усієї країни, адже тут беруться за найважчі випадки лейкозів, лімфом, саркоми».

Відео: Офіс президента

Зеленська розповіла про пацієнтів центру, зокрема 15-річну Катерину, яка «шість місяців мусила перебувати на гемодіалізі - через хронічне ураження нирок. Але саме в цій лікарні їй змогли провести трансплантацію нирки від донора».

Також 18-річний Дмитро, який бореться із саркомою Юінга, саме у цій клініці «вперше в регіоні пройшов повний цикл лікування з трансплантацією кісткового мозку».

Вона підкреслила, що це лише деякі здобутки медичного центру.

За словами Зеленської, тут були проведені вже п’ять аутотрансплантацій кісткового мозку, розпочате використання імунотерапії педіатричного раку та лікування саркоми обличчя.

«Це єдиний центр у цьому регіоні, де проводять трансплантацію нирки», - підкреслила дружина Президента.

Перша леді наголосила, що всі операції відбуваються безкоштовно для пацієнтів, за контрактами із Національною службою здоров'я України.

Також Зеленська мала змогу побачити, як працює відділення інтенсивної терапії новонароджених.

Читайте також: Зеленська: Можемо ділитися унікальним досвідом реформи шкільного харчування в умовах війни

«Лише цього року в центрі народили малят 193 вимушені переселенки, ще 187 – на обліку», - зазначила вона.

Зеленська наголосила, що «з початку повномасштабного вторгнення центр допомагає ще й пораненим унаслідок російського нападу – з лютого 2022 року тут пролікували 581 пацієнта».

Вона підкреслила, що важливим є те, що у «своїй багатогранній роботі центр не самотній».

«Медичне партнерство, яке ми уклали на минулому Саміті перших леді та джентльменів Summit of First Ladies and Gentlemen, дало йому чотирьох закордонних побратимів», - зауважила дружина Президента.

Серед партнерів центру вона назвала турецьку клініку «Аджибадем Алтунізаде», яка працює у напрямках пластичної реконструктивної хірургії та щелепно-лицевої хірургії та Массачусетську загальну лікарню зі Сполучених Штатів Америки, яка спеціалізується у напрямку лікування фантомних болів, опікових травм та пластичної хірургії.

Також партнером медичного центру є університетська лікарня Самсона Ассути, яка знаходиться в ізраїльському місті Ашдод та працює у напрямках реконструктивної хірургії вроджених вад розвитку та хірургії новонароджених.

Читайте також: З початку року до лікарів зі скаргами на ментальне здоровʼя звернулися близько 300 тисяч українців -

За словами першої леді, дитячий медичний центр Ізраїлю «Шнайдер», який працює у напрямках педіатрії, хірургії та онкогематології, також співпрацює з українською клінікою.

Зеленська наголосила, що завдяки партнерам «буде ще більше порятунків і щасливих історій одужання».

Як повідомляв Укрінформ, на четвертому Саміті перших леді та джентльменів, який відбудеться у Києві 12 вересня, перші особи з усього світу, міжнародні експерти і представники громадськості обговорять тему безпеки дитини в родині.

Фото: Офіс президента